top of page
  • Ruffina

Årets Centerparlamentariker 2021 - Linda Modig

På Centerpartiets nationella valkonvent fick Centerstudenter igår dela ut den traditionsenliga utmärkelsen ”årets centerparlamentariker” som delats ut sedan 1964. 2021 års mottagare är Linda Modig!Motivering lyder:


”Årets centerparlamentariker går i år till en person som gjort sig känd för sin noggrannhet och fingertoppskänsla för politikens vara och icke vara. Med sin stora kunskap och beslutsamhet, och därtill också varma bemötande och nyfikna sinne, ser årets centerparlamentariker till att alla politiker har huvudet på skaft och minns var deras makt börjar och slutar.


Årets mottagare är en person som med ett klarsynt och respektfullt förhållningssätt lyssnar på sina motståndares argument, men som samtidigt har förmågan att dra värjan då det behövs – för frihet och maktens begränsningar. Med en insiktsfull analys av vad liberal demokrati innebär, och den största respekt för den liberala dygden – tolerans – fightas denna parlamentariker för allt ifrån stärkt grundlag och gediget arbete i de konstitutionella frågorna till varje individs förutsättningar att få utöva sin tro.De senaste åren har den här personen fått ta ett allt större utrymme, både i riksdagen, men likväl i olika partisammanhang, vilket för oss varit en fröjd att få se och höra.


I såväl de personliga som de offentliga samtalen lyckas årets mottagare, med ödmjukhet, skicklighet och stor beslutsamhet, inspirera oss alla. Hon står stadigt på jorden när vindarna blåser, håller ordning och reda i konstitutionsutskottet och hon kan backa med släp.

Utmärkelsen årets centerparlamentariker 2021 tilldelas Linda Modig.”

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page