top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Emma Wiesner - Årets Centerparlamentariker 2024

Uppdaterat: 7 feb.

Årets Centerparlamentariker 2024 är Emma Wiesner!


Under Centerpartiets kommundagar i Umeå delade Centerstudenter traditionsenligt ut Årets Centerparlamentariker som är Centerstudenters mest ärofyllda utmärkelse och som varje år går till en ledamot i något av våra folkvalda parlament som har utmärkt sig särskilt, genom stora vinster och hårda strider för en friare och grönare framtid. Bland tidigare års pristagare finns Annie Lööf, Emil Källström, Martin Ådahl, Jonas Naddebo och senast i höstas Jonny Cato, för att nämna några få. 


Årets motivering lyder:

Årets centerparlamentariker 2024 är en kämpe för alla de värden som vi centerpartister håller högst. Trots något svajiga start-förhållanden har personen tagit sig an sitt uppdrag på ett oerhört imponerande sätt. Med klar blick och skarpt sinne lyckas alltid denna person bevaka både nutida och framtida individers frihet. Hen har en oerhörd förmåga att alltid nyktert kunna styra skutan på rätt kurs, även när det finns risk för att drunkna i tekniska detaljer. Snarare verkar personen bemästra och frodas i frågor där det finns möjlighet för djupdykning i underlag. När väl målet har utstakats har den här parlamentarikern gång efter gång lyckats leverera vinster i förhandlingar liksom i omröstningar.


Men personens briljans slutar inte innanför väggarna i det egna parlamentet. På sociala medier lyckas hen nå ut med kärnfulla budskap som för den sakens skull inte fördummar. Utöver att nå hela Sveriges befolkning, har den här personen lyckats engagera hela centersverige i sina frågor. Hen reser runt, möter, samtalar, debatterar, och talar med outtröttligt engagemang och driv.


Få svenskar har gjort så stor skillnad för klimatet som årets centerparlamentariker. Hen har varit med och utvecklat kanske världens starkaste klimatpolitiska verktyg. Hen har bemannat tre utskott, vunnit tunga förhandlingsuppdrag, skrivit lagtext och förhandlat under COP28. Med en imponerande mandatperiod i bagaget är vi helt övertygade om att årets centerparlamentariker kommer att bidra till ett succéval i vår, och därefter en ännu bättre mandatperiod tillsammans med våra andra fantastiska parlamentariker i Bryssels korridorer.

Den här personen har funnits i Centerstudenters hjärtan i över tio år. Det är med stor glädje vi nu kan säga att Årets centerparlamentariker 2024 heter Emma Wiesner!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page