top of page
  • Skribentens bildKristina Berging

Jonny Cato – Årets Centerparlamentariker 2023

På Centerpartiets partistämma fick Centerstudenter i helgen dela ut den traditionsenliga utmärkelsen ”årets centerparlamentariker” som delats ut sedan 1964. 2023 års mottagare är Jonny Cato!


Motiveringen lyder:


”Årets centerparlamentariker går i år till en person som gjort sig känd för det gedigna arbete som personen med trofast övertygelse navigerat på ett mycket skickligt sätt.


Årets mottagare är en person som under de senaste åren utmärkt sig för hur hen har hanterat sina frågor, där personen alltid varit en trygg och fast punkt för såväl partiet som för många medlemmar i frågor där haven ofta stormat och tonläget varit uppskruvat. Personen har outtröttligt arbetat för de idéer som präglar vår rörelse, om människan och hennes frihet, men likväl om medmänsklighet och öppenhet.


När personen blev invald i riksdagen var denne en av de yngre men har för den sakens skull inte satt sig i baksätet. Särskilt glädjande för oss Centerstudenter är sättet som denna politiker tagit sig an sitt uppdrag, och med full kraft från dag ett kämpat för Centerpartiets, och Centerstudenters, eviga övertygelse om att världen är i rörelse, och människor likaså.


En påminnelse till oss alla att politik och policy finns att hämta i många delar av vår stora rörelse. Och kanske gör det oss lite extra glada att se att personen visar att kärleken kan spira på alla platser, inte minst i riksdagen. Utmärkelsen årets Centerparlamentariker 2023 tilldelas Jonny Cato.”

Senaste inlägg

Visa alla

Komentarze


bottom of page