top of page
  • Ruffina

Centerstudenter lanserar valmanifest!

Centerstudenter lanserar ett valmanifest inför valet 2022. Valmanifestet innehåller liberal politik som ämnar att skapa ett frihetligare och grönare samhälle – för Sveriges bästa. Under Centerstudenters valkonvent, den 6-7 augusti, presenterades förbundets valmanifest och detta finns nu att läsa i dess helhet samt går att ladda ner här. Manifestet smyglanserades också under Centerpartiets. valkonvent, på förmiddagen den 6 augusti.


Valmanifestet innehåller tydlig liberal politik som erbjuder ett frihetligare och grönare Sverige. Centerstudenters vision för framtiden är hoppfull. Förbundet har en stark tilltro till individen och vill ge människor de förutsättningar som krävs för att utvecklas. “När andra höjer röster och säger vi inte kan eller att staten måste ta alltmer makt från oss för att lösa en rad politiska utmaningar så utgör vi motpolen. Vi tror på alla individer – vi tror på dig. För när andra vill ta tillbaka kontrollen till staten vill vi ge tillbaka kontrollen till dig” står det i det inledande stycket av valmanifestet.


– Framtiden är alldeles för viktig för att lämnas i händerna på ett fåtal politiker. För en grönare, friare och bättre framtid behövs alla människor. Vi tror inte politiker vet bäst, vi tror på dig. Efter valdagen vill vi ge dig mer makt över ditt liv. Vi vill ge tillbaka kontrollen, säger förbundsordförande Julia Eriksson.


Valmanifestet lyfter upp ett antal prioriterade frågor: hur klimatförändringar ska stoppas och miljön förbättras, hur hela landet ska kunna leva, hur jämställdheten och jämlikheten ska förbättras, hur hela Sverige ska kunna jobba, hur ekonomin kan stärkas, vården förbättras och den liberala demokratin och rättsstaten utvecklas. 


Valet 2022 är ett ödesval. Centerstudenter vill ha ett medmänskligt Sverige med en politik som skapar förutsättningar för den enskilda individen. De senaste årens utmaningar har påvisat vikten av globalt samarbete och styrkan hos individers idéer och incitament.  

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page